keskiviikko 26. maaliskuuta 2008

Verenpainetta


Tämänkaltaiset uutiset saavat minut aina niin hiton vihaiseksi, ja tulee avuton olo, kun ei voi kerta kaikkiaan ymmärtää, miten uskonto voi pahimmillaan vaikuttaa ihmiseen tuollaisen mielenhäiriön tavoin ja ajaa vanhemmat laiminlyömään omaa lastaan. Tällaisten ihmisten kohdalla ei voi kuin toivoa, että voisi mennä aikakoneella joitakin vuosia taaksepäin ja harrastaa hiukan luonnonvalintaa, jotta he eivät olisi milloinkaan lisääntyneet.

Aina kun luen jotain noin pöyristyttävää, tulen vakuuttuneeksi siitä, että tuonasteinen "uskovaisuus" on vaarallisinta, mitä nykymaailmassa on. Uskonnon piirissä näkee paljon lempeyttä ja altruismia, mutta myös valitettavan paljon aivan tyylipuhdasta mielenvikaisuutta.

    *   *   *

Muuten ateismilleni kuuluu oikein hyvää. Toissa viikonloppuna tapasin viimein erään kuuluisan nettifoorumivaikuttajan, Markku Koposen, jonka olimme kutsuneet parin ystäväni kanssa tänne Ouluun "teologimiittiin". Viikonloppu oli mielestäni erittäin antoisa ja sujui mielenkiintoisen ajatustenvaihdon merkeissä. Oli mieltä lämmittävää tavata silmästä silmään henkilö, jonka mielipiteitä ja logiikkaa olen oppinut foorumivuosieni varrella arvostamaan - vaikka peistäkin olemme välillä foorumilla taitelleet. Markku vakuutti minut livenä kohteliaan suorasukaisella logiikallaan. Kaiken kaikkiaan minulle jäi hänestä kuva fundamentalistikristitystä, joka osaa perustella uskonsa sisäisesti loogisesti, eikä ole hukannut huumorintajuaan. Toivon tapaamisellemme jatkoa - onneksi uusi työni tullee viemään minua työmatkoille Tampereelle, joten tilaisuuksia tulee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti