tiistai 22. tammikuuta 2008

Helppoa rahaa?


Peliaiheisen foorumin uskontokeskustelussa nimimerkki Bongis (Markku Koponen, nimi julkaistu hänen luvallaan) on viime aikoina tuuletellut muutamalla uutisella, jotka hänen mielestään ovat kohtuuselviä vinkkejä lähestyvästä Kristuksen toisesta tulemisesta.  Tällaisia merkkejä ovat hänelle olleet mm. se, että jossain Englannissa harkitaan mikrosirun asentamista rikollisten käteen, jotta heitä voitaisiin paremmin valvoa. Toinen merkki on ollut viimeaikainen pörssien syöksy.

Bongis on kertoillut hankkineensa hiukan kultaa, jonka olettaa säilyttävän hyvin arvonsa lopun aikojen tapahtumissa ja jota voisi käyttää "maanalaisen seurakunnan" työn tukemiseen. Minä olen vastannut hänelle pitäväni markkinatalouden kannalta oikein suotuisana sitä, että maailmasta löytyy ihmisiä, jotka ovat valmiita perustamaan taloudellisia päätöksiään paimentolaisuskonnon tarinateokseen.

Tänään tarjouduin lyömään hänen kanssaan seuraavanlaisen vedon:

Mikäli viiden vuoden aikana kaikki seuraavat ehdot eivät toteudu:

  • Jerusalemissa on juutalainen temppeli Temppelivuorella
  • Jonkin valtioliiton (*) päämies on vieraillut fyysisesti temppelin sisällä
  • Sama valtiomies on onnistuneesti saattanut loppuun Lähi-idän rauhanprosessin

...niin Bongis häviää vedon. Mikäli taas kaikki nämä toteutuvat, veto saa 3,5v lisäaikaa. Jos tämän ajan päätteeksi vaadittaisiin, tai juuri alettaisiin vaatia ihonalaista mikrosirua tai muuta oikean käden tai otsan ihossa tai sen alla olevaa objektia tai merkintää jotta ko. henkilö voisi käydä kauppaa, niin silloin Bongis voittaa vedon. Muussa tapauksessa hän häviää.

(*) Vaaditaan vähintään jonkin valtion päämies. Sitten 3,5v kuluttua sen pitäisi olla jo jokin maailmanlaajuinen valtioliitto.

Vedonlyönnin panoksena on 20 g kultaa, jonka tulee olla vähintään 24-karaattista.

    *   *   *

Minä pidän tällaista vetoa luonnollisesti erittäin helppona tapana ansaita noin 500 euroa rahaa 5 vuoden päästä.  Perustan kantani maailmantalouden realiteeteille, joiden mukaan tämänhetkinen pörssien syöksy on väliaikaista ja johtaa pahimmillaankin seuraavaan lamakauteen, jota seuraa nousukausi yhtä suurella varmuudella kuin menneistäkin lamakausista on seurannut. Bongis taas perustaa oman kantansa eräälle paimentolaiskansan tarinakokoelmasta johdetulle tulkinnalle (lähinnä siis on käytetty Johanneksen Ilmestyskirjaa sekä Danielin kirjaa).

Lukijat saavat itse valita puolensa - kirjoitin tämän tänne oikeastaan dokumentoidakseni tämän vedonlyönnin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti